Vecka 37

Nu har engelskan kommit igång och barnen visar ett stort intresse för det nya språket. Vi har övat på att presentera oss för varandra, fråga hur gammal man är och hur man mår. Vi har också ritat familjen och presenterat den för varandra. Det är roligt att se att de inte är rädda för att använda de fraser vi lärt oss vilket är målet nu i början. Titta gärna på utlagda filmer här på bloggen.

I matten har vi gått igenom kapitel 1 som handlar om tal och positionssystemet, alltså vilket värde talet har beroende på vilken plats det har. Ex. i 345 finns 3 stycken hundratal som är värda 300, 4 stycken tiotal som är värda 40 och 5 stycken ental med värdet 5. Vi snuddar också vid klockan och denna veckas läxa handlar om att skriva vad klockan är och rita ut visarna när man gör olika saker på dagen.

I svenskan tränar vi mycket på vår läsförståelse. Vi återberättar muntligt för varandra, skriver sammanfattningar. Eleverna har också fått dramatisera texter och det gjorde dem toppen bra, tror också de tyckte att det var väldigt roligtJ Vi samtalar också mycket om nya ord och det får öva på att stava dem. Kolla gärna igenom barnens läxbok och rätta eventuella stavfel tillsammans.

Vi har precis avslutat ett tema om FN och barnens rättigheter och vi tänkte påbörja ett tema om djur och växter i vår närmiljö. Det börjar imorgon med att vi ska traska ner till Båtvik och undersöka vattnet. Så extra viktigt med Kläder efter väder imorgon, tisdag. Ha gärna med stövlar!!!

 

Ha det gott //Louise och Johanna