Falla Lövverk, Mossa, Träd, Höst, Blad, Forest, Log

Veckobrev v. 39

Idag har vi haft en spännande temalektion där vi skapade egna ekosystem på en bit papp. De har dekorerats med snäckor, sand, torkad tång samt fina ritade ryggradsdjur eller ryggradslösa djur.

I matten jobbar vi nu med att lägga ihop tal på två sätt. Ett med hjälp av talsorter och ett annat med hjälp av uppställning. Räkning med talsorter innebär gör ett tankeled mellan frågan och svaret genom att först lägga tillsammans hundratalen, sedan tiotalen och sist entalen. Strategin uppställning betyder att vi ställer talen under varandra och räknar ut svaret. Viktigt att tänka på då är att alltid börja räkna ihop entalen och att inte glömma sätta upp tiotalssiffran i tiotalsraden om entalen tillsammans är mer än 10.

Den här veckan har barnen fått med en matteläxa som ska vara tillbaka på måndag 2/10. Vill man arbeta mer med matematik hemma så glöm inte att Bingel finns där de nu kan arbeta i kapitel 2.

I engelskan jobbar vi vidare med samtal och träning av orden om kroppen och även frasen ”I can..”.

Fredag 13/10 kommer vi att åka till Sundahallen för simning. Syftet med aktiviteten är att se om eleverna är simkunniga.

Här kommer lite information om vad som informerades om på föräldramötet:

Det är viktigt att eleverna som åker från Rönnängs skola kommer till skolan senast 7.55 eftersom bussen går 8.00. Från och med måndag den 2/10-17 kommer våra morgonrutiner att se lite annorlunda ut. Vi kommer som vanligt att samlas vid grinden 7.55 för att sedan ta bussen ut till klädesholmen. Vi kommer däremot inte att pricka av eleverna på Rönnängs skola utan det är ni föräldrar som har ansvaret att era barn hinner med bussen, vi går till bussen klockan 7.55. skulle ert barn missa bussen får ni själva köra ert barn till klädesholmen där undervisningen startar 8.15. ni behöver inte längre skicka sms till klasstelefonen om ert barn inte åker skolbussen. Däremot är det viktigt att ni sjukanmäler ert barn innan 8 på morgonen. Tack för förståelsen och att ni möter oss med positivitet.

På torsdagar har vi slöjd i Skärhamn vilket innebär att alla elever tar bussen från Rönnängs skola kl 8.

Idrotten kommer enbart att vara på torsdagar när vi är här på Klädesholmen. Ej ombyte med utan ha gärna bekväma kläder och skor den här dagen.

De nationella proven kommer igång troligtvis efter sportlovet och kommer att pågå några veckor framöver. Det är många olika kortare prov som ska göras i både svenska och matte så undvik gärna att vara lediga under denna period i den mån det går.

Utvecklingssamtalen kommer att vara måndag 16/10 och måndag 23/10 med tider utlagda under hela dan. De flesta har redan fått en tid men ni som ej fått de, har fått ett mail, så kolla gärna den. Annars mailar ni oss.

Linda Sjöö sitter kvar som representant till föräldraföreningen!